ZOBACZ CAŁY JADŁOSPIS 06.03.2025 2. dieta łatwo strawna – śniadanie diet podstawowa – obiad
Zakres obowiązków: przygotowywanie stanowiska pracy, pobieranie krwi do badań, wykonywanie zleconych badań zgodnie z obowiązującymi procedurami, sprawowanie profesjonalnej opieki nad pacjentem przed i po pobraniu materiału biologicznego, przyjmowanie materiału do badań z oddziałów zgodnie z obowiązującymi procedurami, przygotowanie materiału do badań (wirowanie, sortowanie, archiwizacja, sprawdzanie obecności hemolizy, skrzepu, lipemii, prawidłowego oklejania), autoryzowanie wyników badań, kontrola […]
ZOBACZ CAŁY JADŁOSPIS 05.03.2025 2. dieta łatwo strawna – śniadanie dieta podstawowa – obiad
Stworzenie technologii wspieranych przez AI w diagnostyce medycznej, terapii i badaniach w celu zapewnienia wysokiej jakości opieki zdrowotnej w Euroregionie Pomerania (w skrócie HEALTH AI) – to nazwa projektu realizowanego wspólnie przez Zachodniopomorskie Centrum Onkologii, Uniwersytet w Greifswaldzie oraz Klinikę GLG Werner Forßmann Eberswalde – Szpital Uniwersytecki Charité. Celem projektu jest ułatwienie wprowadzenia sztucznej inteligencji […]
ZOBACZ CAŁY JADŁOSPIS 04.03.2025 2. dieta łatwo strawna – śniadanie dieta podstawowa – obiad
ZOBACZ CAŁY JADŁOSPIS 03.03. 2025 dieta podstawowa – śniadanie 2. dieta łatwo strawna – obiad
Zakres obowiązków: przygotowanie pacjenta do teleradioterapii; rozpoznawanie, formułowanie celu, diagnozowanie problemów i potrzeb pielęgnacyjnych pacjentów leczonych promieniami jonizującymi, ustalanie, realizowanie i ocena planu pielęgnowania; prowadzenie profilaktyki i pielęgnacja wczesnych odczynów popromiennych, aktualizowanie wiedzy w tym zakresie; przygotowanie pacjenta do zabiegów brachyterapii, opieka po zabiegu; edukacja pacjenta i jego rodziny w zakresie trybu życia, diety, samoopieki, […]
ZOBACZ CAŁY JADŁOSPIS 28.02.2025 dieta podstawowa – śniadanie 2. dieta łatwo strawna – obiad