Ułatwienia dostępu

Jadłospis 16.10.2023-2

menu grafika kopia

Jadłospis 16.10.2023-2

  1. Dieta Podstawowa – śniadanie

Zacierka jajeczna (GLU PSZE, JAJ) na mleku 2% (MLE) 400ml

Kawa inka (GLU PSZE, GLU ŻYT) z mlekiem 2% (MLE) z/c 200ml

Pieczywo pszenno-żytnie (GLU PSZE, GLU ŻYT) 100g

Masło extra 82% tł. porc. (MLE) 10g

Pasta z jaj ze szczypiorkiem (JAJ, MLE) 75g

Papryka czerwona 50g

Liść sałaty 10g, ogórek w plasterkach 30g

sniadanie dieta podstawowa 16.10.23 2048x1536 1
    1. Dieta Łatwostrawna – obiad

    Zupa szpinakowa z ziemniakami (GLU PSZE, MLE, SEL) 400ml

    Risotto z mięsem drobiowym i warzywami (GLU PSZE, MLE, SEL) 200/100g

    Fasolka szparagowa z wody 150g

    Kompot z owoców mieszanych z/c 200ml

dieta latwostrawna obiad scaled 1